קלינאית תקשורת, שטיינר חטיבת טיפולי שפה ודיבור.
התכווצויות ינקות (INFANTILE SPASMS): הבנה מעמיקה על הסינדרום האפילפטי, אבחון, גורמים, טיפול ותחזית להתפתחות עתידית.
הדרכה להורים: כך תוכלו להעשיר את כישורי השפה של ילדכם באמצעות פעילויות יומיומיות ומשחקים חווייתיים בבית.
הורים יקרים, מיומנויות התקשורת והשפה של ילדכם עם הסביבה הינן הכרחיות ובעלות השפעה על עתידו, השתלבותו בחברה והצלחתו בתחום האקדמי ובתחומים רבים אחרים. בידיכם האפשרות להעניק לילדכם מתנה יקרת ערך, להקנות לו מיומנויות וכישורי שיח ושפה שיאפשרו לו להביע את עצמו ולתקשר עם סביבתו. במאמר המצורף תמצאו טיפים ורעיונות כיצד לעשות זאת בבית ביום יום.
על מנת לעודד את הילד להרבות בדיבור ולהעשיר את היכולות השפתיות והתקשורתיות שלו, יש לנהל שיחות תוך התעניינות והקשבה לדבריו, ולשים לב לנקודות הבאות:
שתפו את הילד בפעילויות שאתם עושים והדגישו עבורו את המימד השפתי.
אם ילדכם לא משתף או משתף מעט, חזקו את הכיוון השני: שתפו אתם את ילדכם בסיפורים מעולמכם. ספרו סיפורים קצרים על האישה שהצחיקה אתכם באוטובוס בדרך לעבודה, על משהו שהפתיע, מישהו שהצחיק, משהו שהרגיז ועוד. כך ייחשף ילדכם למודל תקין לשיתוף ויתחיל לשתף בחוויות מעולמו באופן טבעי.
צלמו פעילויות שהילד משתתף בהן ושחזרו את התהליך יחדיו. אפשרות נוספת היא שהילד עצמו יספר לגורם שלישי, שלא היה שותף לחוויה (סבתא, גננת, אבא, אח), על פי תמונות. כך השחזור יהיה טבעי יותר ומהנה יותר. לדוגמה – בילוי בבריכה בשבת. צלמו את אריזת התיק, לבישת בגד הים, מריחת קרם הגנה, שחייה במים, אכילת ארטיק, התנגבות במגבת והחזרה הביתה.
הקראת ספרים לילד תורמת לפיתוח השפה ויכולת ההבעה. ככל שהילד ייחשף ליותר סיפורים, כך שפתו תועשר יותר. הפכו את הקריאה לחווייתית ומהנה – קראו ביחד עם הילד, אפשרו לילדכם להוביל, הוסיפו מידע בהתאם לרמתו של הילד. בנוסף, אפשר לקרוא רק את עיקרי הדברים או לספר על פי התמונות.
שחקו עם הילדים משחקי קופסא, המעודדים שימוש בשפה, לדוגמה: אסוציאציות, הפכים, לוטו למי יש, לוטו פעלים, נחש מי, מה במשבצת.
בהצלחה!
** המידע הינו בגדר המלצה בלבד ואינו מהווה תחליף לטיפול של קלינאי/ת תקשורת מוסמך/ת.
התכווצויות ינקות (INFANTILE SPASMS): הבנה מעמיקה על הסינדרום האפילפטי, אבחון, גורמים, טיפול ותחזית להתפתחות עתידית.
תסמונת חיך-לב-פנים היא תסמונת גנטית המוכרת גם בשמות אחרים- די- ג’ורג’, תסמונת שפרינצן ו- CATCH 22.