מומחה בנוירולוגיית ילדים והתפתחות הילד מנהל מערך התפתחות הילד ונוירולוגית ילדים קופ”ח מאוחדת צפון שומרון.
كيف يؤثر تصميم وتكييف البيئة على نمو الأطفال، خاصة في حالات التأخر التنموي.
5 דברים שניתן לבצע בקלות יחסית ושקרוב לוודאי יעזרו לכם ולילד שלכם עם ADHD.
1.עצור ! – בשלב ראשון אתם צריכים לתת למידע הזה שקבלתם לשקוע. כי למרות שהמידע הוא טכני הוא בכל זאת משפיע על רגשות שלכם – ומשפיע באופן שונה אצל האב מאשר אצל האם וגם אצל הילד. לפני שאתם רצים “לטפל” בילד, תנו לעצמכם פסק זמן לעכל את הנאמר ורק אז תתחילו לעבוד.
2. תלמדו ותלמדו הרבה – אין כמו ידע אמין כדי לצייד אתכם בדרך הארוכה ומסובכת שמחכה להורים ולילדים עם הפרעה זו. יש ללמוד הן על הפרעה הזו וגם על דרכי טיפול בה. להלן קישור למאמר מפורט יותר ( להכניס מאמר שלי על ADHD). יש להיזהר ממידע לא מבוקר שמופיע רבות באינטרנט ובתקשורת.
3. הדרכת הורים – בהמשך למספר 2 – אולי הדרך הטובה ביותר ללמוד על ADHD היא בקבלת הדרכת הורים פרטנית או קבוצתית. בהדרכה הזו, שניתנת לרוב על ידי אנשי מקצוע כמו פסיכולוג או עובדת סוציאלית, תוכלו לקבל באופן ישיר ומותאם מידע אודות ADHD. עוד יותר חשוב הוא שתקבלו דרכי טיפול יעילים ועזרה שימושית. הדרכה זו לרוב נמשכת בין 8-12 מפגשים, וכוללת למידה ותרגילי עקרונות של עיצוב התנהגות. הרי לילד עםADHD יש קושי התנהגותי – ואין כמו התנהגות ראויה כדי לקדם התנהגות לא ראויה.
4. שתפו את המורים ותהיו השותפים שלהם – המורה של הילד הוא השותף שלכם. לשניכם יש מנדט לקדם את הילד. כל אחד מהזוית שלו. ההורים רואים את הילד באופן די מושלם – זה טוב וטבעי. המורה, כדמות חינוכית, מנסה להנחיל ערכי חינוך/ידע לילד שלכם אך תוך ראייה מציאותית שהילד הוא רק אחד מתוך כ30 ילדים או יותר בכתה. וכשהילד שלכם עם קושי התנהגותי המציאות היא כבר יותר מורכבת.איך המורה אמור לאזן בין צרכי הילד שלכם לבין המחויבות שלו לשאר ילדים הכתה? זה כלל לא פשוט, אפילו שמדובר במורה מוכשר ביותר. אך הדרך שמעלה את הסיכויים שמורה תוכל לתת את הנדרש לילד שלכם, ואולי אף יותר, היא על ידי בניית שותפות אמיתית וכנה ביניכם ההורים והמורה. חשבו על דרכים משותפות לחזק את התנהגות הרצויה של ילדכם.
كيف يؤثر تصميم وتكييف البيئة على نمو الأطفال، خاصة في حالات التأخر التنموي.
סקירה על מעקב רפואי והתפתחותי לתינוקות וילדים בארץ, כולל שירותי טיפות חלב, פגים ומכונים להתפתחות הילד.
שינויים מרכזיים בקריטריונים לאבחון אוטיזם על פי DSM-5.